Evde Köpek Bakmanın Zorlukları

Tarih : 21.07.2020 | Kategori: Evcil Hayvan Bakımı
Evde Köpek Bakmanın Zorlukları

Evde köpek bakimi, uzaktan bakildiginda, bir hayvan severe kolay; hatta eglenceli gibi gelebilir ama evde köpek bakmanin zorluklari is basa düsünce anlasilir. Pek çok kisi bu nedenle, yavruyken aldigi köpegi bir baskasina vermek ya da satmak zorunda kalmaktadir. Dolayisi ile evinize bu sevimli dostlari almaya karar vermeden önce, iyi düsünüp dogru karar verdiginizden emin olmalisiniz...

Evde Köpek Bakmak Zor Mu?
Köpekler dahil tüm evcil hayvanlarin küçük olanlarini sahiplenmek gerekir. Ancak bu sekilde sahibi oldugunuz canliya istediginiz sekilde egitim ve karakter kazandirabilirsiniz. Ama küçük olmasi demek, köpegin hiç bir sey bilmemesi demektir. Dolayisi ile onunla bolca zaman kazandirmali ve her zorlugunu gögüsleyecek yapida olmalisiniz.

Bazi köpek cinslerinin kendilerine özgü karakteristik özellikleri vardir. Evde köpek bakimi yapmak istiyorsaniz ilk olarak bu özellikler hakkinda bilgi sahibi olmali ve sonra sizin için en uygun geleni, ev içerisine gerekli kosullari sagladiktan sonra almalisiniz.

Bebek köpeklerin dis çikarma dönemleri, onlarin sürekli olarak bulduklari seyleri kemirmeleri anlamina gelmektedir; bu bir terlik olabilecegi gibi ayakkabi, kiyafetler, koltuklar, kapilar... da olabilir. Evde köpek bakmanin zorluklari göz önünde bulunduruldugunda, bu durum bolca masraf anlamina gelebilir.

Tuvalet egitimi de bulunmayan bebek köpekler, sahipleri için pislik ifade edebilirler. Bu nedenle çok sabirli olmalisiniz. Unutmayin ki köpeginiz size kendi istegi ile gelmedi, onu almayi siz istediniz. Ona kesinlikle kizmamalisiniz.

Sürekli disari çikmak da evde köpek bakiminin gerekliliklerinden biridir. Aksi halde köpeginiz aglayacak, havlayacak ve komsulariniza rahatsizlik verebilecektir. kendi üzüntüsü de cabasi...



Kurulum Gerektirmeyen Bulut Veteriner Programı

14 günlük ücretsiz deneme süresince tüm özelliklerimizden ücretsiz faydalanın.

14 Gün Ücretsiz Deneyin